Duurzaam Papier

Van 100% Gerecycled tot Landbouwafval

De Duurzame Standaard

1. 100% Gerecycled

Wanneer je gaat voor echt duurzaam papier voor je proefschrift tegen een aantrekkelijke prijs, dan kies je voor ons 100% post-consumer gerecycled papier voor zowel binnenwerk als omslag. Ons papier is mooi wit met kleine karakteristieke vezels die het die echte duurzame look geven. Dit papier komt met een FSC en/of Blaue Engel keurmerk.

Paperwise Agriwaste Paper

Lang leve Landbouwafval!

2. Paperwise®

Lang leve landbouwafval! Letterlijk, in dit geval, want Paperwise® papier wordt hiervan gemaakt: agrarisch restafval. Daarnaast is dit papier zelfs thuis composteerbaar. Dus ben je echt he-le-maal klaar met je promotieonderzoek… Alle gekheid op een stokje, op deze manier geef je dan ook een wel heel originele draai aan jouw duurzame proefschrift. Dit papier heeft een wat hoger prijskaartje, en is daarom met name geschikt voor mensen die een statement willen maken met hun proefschrift, bijvoorbeeld wanneer je promoveert op een agrarisch onderwerp. En dan heb je wel echt iets unieks!

Verbluf met Vibers®

3. Olifantsgras

Wist je dat olifantsgras 4x meer COvangt dan een bos? Daarmee is het wat ons betreft een perfecte basis voor een high-tech duurzaam papier. Vibers® is een mooi en 100% natuurlijk papier, dat ook nog eens in Nederland wordt gemaakt! Wanneer je gaat voor een lage carbon- en watervoetafdruk, en een composteerbaar uniek papier, dan is dit de keuze voor jou. Ook deze papiersoort heeft een wat hoger prijskaartje en is daarom met name geschikt voor mensen die gaan voor een zeer uniek proefschrift. Verbluf met Vibers®!

Olifantsgras
a tree for a hightree DD website

Voor de vernieuwers

4. Speciaal Samengesteld

Heb je zelf een idee voor een duurzaam papier dat je wilt gebruiken voor je proefschrift? Bijvoorbeeld kraftpapier, papier gemaakt van olifantenuitwerpselen, tomatenplanten of tulpenbollen? (Nee, dit is geen grapje!) Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Omdat wij beschikken over een groot netwerk van duurzame drukkers, is bij ons vrijwel alles mogelijk. Zolang het duurzaam is, willen wij het voor je laten drukken!

Wil jij ook een duurzame dissertatie?