Duurzaamheid

Milieuvriendelijk gedrukt

op Gerecycled Papier

Gerecyclede Grondstoffen

1. Bewuste Basis

Zoals Isaac Newton al zei: “If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants”. Dit is precies waar promoveren om draait. Vernieuwing geworteld in traditie. Hoe mooi is het dan om dit principe door te voeren in een proefschrift. Daarom maakt DuurzameDissertatie voor het drukken van jouw proefschrift gebruik van gerecycled (of op verzoek zelfs hout-vrij) papier, als bewuste basis. Zo wordt je dissertatie een mooi geheel, verweven met het verleden, vooruitwijzend naar vernieuwing. 

Oog voor ontwerp

2. Duurzaam Design

Als grafisch ontwerper is dit waar het voor mij, om draait: helpen bij het duurzaam ontwerpen van een omslag voor en eventueel ook het binnenwerk van je proefschrift. Al mijn ontwerpen worden gemaakt met aandacht voor het milieu. Van een handgeschilderd ontwerp tot een collage met foto’s en handgetekende details, alles is mogelijk in overleg. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

In het geval van handgeschilderde ontwerpen, schilder ik met zelfgemaakte (vegan) aquarelverf op duurzaam en vegan papier. Mijn handgemaakte verf maak ik zelf op basis van milieuvriendelijke pigmenten en natuurlijke grondstoffen zoals kruidnagelolie, zodat zelfs de geur nog verwijst naar de natuur . Aan alles is gedacht.

Laat je mij je omslag ontwerpen, dan krijg je het origineel (of een duurzame afdruk, in het geval van een digitaal ontworpen omslag) cadeau voor aan de muur. In overleg (met bijvoorbeeld ouders) kan ook het inlijsten in een ‘fair frame’ worden geregeld, voor een prachtig blijvend cadeau voor jouw speciale dag.

Aandacht voor detail

3. Duurzaam Drukken

Als kleine duurzame uitgeverij werkt DuurzameDissertatie samen met drukkers die voorlopen in duurzaamheid. Duurzaam drukwerk gaat namelijk verder dan een drukkerij die draait op groene stroom. Van gerecyclede papieren tot klimaatkeurmerken, DuurzameDissertatie onderwerpt iedere drukker aan een grondige screening. Zo kun jij erop vertrouwen dat jouw proefschrift milieuvriendelijk wordt gedrukt, zonder de zorgen om alles zelf uit te moeten zoeken.

Planten voor de toekomst

4. A Tree for a Hightree

Alle proefschriften die aan DuurzameDissertatie worden toevertrouwd, worden ontworpen en gedrukt met aandacht voor duurzaamheid en detail. Maar dit is niet waar het ophoudt. Voor mij gaat duurzaamheid verder dan een schoon productieproces; ik wil samen met jou een positieve impact hebben op deze wereld. Daarom plant DuurzameDissertatie een boom voor elk exemplaar van ieder proefschrift dat aan mij wordt toevertrouwd. Dus laat je bijvoorbeeld 100 boekjes drukken, dan zijn dat 100 bomen! Dat noem ik ‘a Tree for a Hightree’.

Wil jij meewerken aan een gezonde wereld? Ik kan dit niet zonder jou. Daarom hoop ik dat ik jou mag helpen bij het ontwerpen van jouw proefschrift. Zo gaan wij samen op weg naar een betere, gezondere en groenere toekomst.

Wil jij ook een duurzame dissertatie?

error: All content on this website is protected by copyright. For media requests, please contact us through our contact form.