Elma Hogeboom - Duurzaam Designer en Owner at DuurzameDissertatie.nl

Over Mij

Elma Hogeboom

Hallo! Mijn naam is Elma Hogeboom, duurzaam kunstenares, liefhebber van fruitbomen en oprichter van DuurzameDissertatie.

Een aantal jaar geleden maakte ik van mijn passie mijn vak. Ik combineerde mijn achtergrond in wetenschappelijk onderzoek (MRI fysica en wiskunde) met mijn liefde voor duurzame kunst en grafische vormgeving. In mijn ontwerpen komen veel abstracte wetenschappelijke thema’s terug. Geen onderwerp is mij te gek, van een hydrologische cyclus tot gluon interacties. In het verbeelden van de wetenschap ligt mijn kracht en uitdaging. Daarnaast doe ik dit op een zo duurzaam mogelijke manier. Meer weten? Lees dan verder of bekijk een impressie van mijn werk in de gallery hieronder.

Mijn Verhaal

Waarom Duurzaam?

Duurzaam leven betekent voor mij rekening houden met mens, dier en milieu. Het heeft impact op allerlei gebieden, van voedsel tot kleding en de omgeving waar ik woon. Als groenfanaat heb ik bijvoorbeeld mijn tuin volledig omgetoverd tot een biologisch, eetbaar en bij-vriendelijk paradijs. Mijn tuin staat vol met fruitbomen, bessenstruiken en eetbare bloemen en is vol leven en beweging. Zo vormt deze een grote bron van inspiratie voor mijn kunst.

De Uitdaging

Maar kunnen kunst en duurzaamheid samen gaan? Toen ik als kunstenares begon, kwam ik er al snel achter dat veel verf vol zit met zware metalen, veel inkten zeer giftig zijn, en dat duurzame en herbruikbare kunstwerken bijna niet te vinden zijn. Dit zette mij aan het denken: hoe kan ik een verschil maken en een transitie in gang zetten in de designwereld, op weg naar echt duurzame alternatieven?

Duurzame Kunst

Deze transitie vergt veel creativiteit en een onconventionele benadering; een uitdaging die mij op het lijf is geschreven. En zo begon in 2017 mijn avontuur als duurzaam kunstenares. Met een achtergrond in wetenschappelijk onderzoek, was het voor mij een logische stap om te beginnen met vele uren systematisch uitpluizen van alle materialen waar ik mee wilde werken: van pigmenten tot papieren en penselen, en alles daar tussenin. Mijn bevindingen legde ik vast in een duurzame materialen database. Het is een liefdewerk, waarin ik mijn wetenschappelijke opleiding combineer met mijn passie voor de kunsten.

Elma Hogeboom Duurzaam Design

En verder

Inmiddels ben ik naast duurzaam kunstenares ook de trotse eigenaar van Hightree® Sustainable Art Co. en oprichter van DuurzameDissertatie. Op deze manier combineer ik mijn passie voor kunst, wetenschap & duurzaam design tot een mooi geheel. 

Enthousiast? Ik help jou graag met het meedenken over een mooi ontwerp voor jouw duurzame dissertatie. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Gallery

Recent Werk

Proefschrift Rick Hogeboom © Elma Hogeboom 2021
Omslag proefschrift moedermelk © Elma Hogeboom 2020
Sustainable Water Use Thesis - © DuurzameDissertatie.nl 2020
achterkant proefschrift duurzaam watergebruik en waterfootprint - © Elma Hogeboom 2020
Omslag proefschrift moedermelk © Elma Hogeboom 2020
Duurzame proefschriften - © DuurzameDissertatie.nl 2020
Omslag Voorkant Proefschrift Joyce Mulder © Elma Hogeboom 2021
Omslag proefschrift moedermelk © Elma Hogeboom 2020
Omslag Achterkant Audrey Meulendijks © Elma Hogeboom 2021 voor GreenThesis.nl
Omslag Voorkant Proefschrift Joyce Mulder © Elma Hogeboom 2021
achterkant proefschrift duurzaam watergebruik en waterfootprint - © Elma Hogeboom 2020
Omslag Voorkant Audrey Meulendijks

Een kijkje achter de schermen

In de Studio

Enthousiast? Vraag hier een offerte aan

error: All content on this website is protected by copyright. For media requests, please contact us through our contact form.