Tips & Tricks

Kosten Besparen

Vaak denken mensen dat duurzaamheid en een beperkt budget niet samen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet zo hoeft te zijn. Om een duurzaam proefschrift voor iedereen mogelijk te maken, maak ik onder andere onderscheid tussen ‘Premium’ en ‘Deluxe’ dissertaties (Duurzaam en Extra Duurzaam). Toch is dit niet de enige manier om te besparen op het drukken van je duurzame proefschrift. Hoe nog meer? Dat lees je hieronder. 

Kosten Besparen

voor je proefschrift

Kleinere oplage & digitale versie

De makkelijkste manier om kosten te besparen is door minder boekjes te laten drukken. Natuurlijk is het voor mij zo dat het drukken van meer boekjes een grotere omzet inhoudt. Maar hoe je het ook wendt of keert, uit duurzaamheidsoogpunt kan ik dit niet adviseren. Hoeveel boekjes van collega promovendi heb je zelf niet in je kast staan die je nooit meer inkijkt? Dat is natuurlijk zonde. Daarom adviseer ik om te kiezen voor een kleinere oplage. Je kunt deze vervolgens aanvullen met een digitale versie. Hiervoor mag je je duurzame dissertatie een jaar lang gratis hosten op mijn website. Om het extra leuk te maken bied ik de optie om kaartjes te laten drukken met een QR-code of link naar je proefschrift. Zo heb je direct een leuke uitnodiging!

Belasting: leuker kunnen we het WEL maken!

Wist je dat je de kosten die je maakt voor je proefschrift kunt aftrekken van de belasting? Dit scheelt daardoor netto al snel 30% tot 40% van de kosten. Dit geldt overigens ook voor de kosten van een receptie na je promotie.

Vakgroepbudget

De meeste vakgroepen hebben een budget voor het drukken van je proefschrift. Maar wist je dat veel hoogleraren met hart voor duurzaamheid er ook voor openstaan om dit budget te verhogen wanneer je je proefschrift duurzaam laat drukken? Het is op z’n minst een vraagje waard!

Zelf je proefschrift opmaken

Ik vind dat duurzaam ontwerpen en drukken de nieuwe standaard moet worden. Daarom doe ik er alles aan om dit voor jou mogelijk te maken. Zo bied ik je een gratis Word template aan voor de opmaak van jouw proefschrift. Zo kun jij gemakkelijk een strakke en minimalistische opmaak zelf verzorgen zonder kapitalen uit te hoeven geven. Mocht je alsnog hulp nodig hebben, dan verzorg ik dat tegen een schappelijk uurtarief. 

error: All content on this website is protected by copyright. For media requests, please contact us through our contact form.