Over DD

Hightree® Sustainable Publishers

Een kleine uitgeverij met een grote passie voor duurzaamheid.

Steeds vaker hoor ik de vraag naar duurzaam drukwerk. Helaas wordt het drukken van een proefschrift daarbij vaak vergeten. Dat is de reden dat ik DuurzameDissertatie ben begonnen. Zo hoop ik jou te kunnen helpen om een mooi totaalproduct te ontwerpen, met zorg en aandacht voor duurzaamheid en detail, een echte duurzame dissertatie.

Science meets art meets sustainability

Hoe het begon

Elma Hogeboom is een natuurwetenschapper-turned artist met een passie voor duurzaamheid. Als ontwerper leerde ik al snel dat veel inkten en verven die door kunstenaars worden gebruikt, niet zo mooi zijn met betrekking tot hun milieu impact. In feite bevatten veel kunstmaterialen zware metalen en andere giftige stoffen die je liever niet op je handen of muur plakt.

Gebruikmakend van mijn wetenschappelijke achtergrond, deed ik onderzoek naar milieuvriendelijke alternatieven. Het resultaat was een database met groene kunstmaterialen waaruit ik kon putten om mijn kunstwerken te maken die zowel mooi als duurzaam zijn.

Toen ik enkele jaren geleden de duurzame omslag voor het proefschrift van mijn man ontwierp, moest deze vele malen worden gedrukt. Het was duidelijk dat het heel natuurlijk voelde om het proefschrift duurzaam te laten drukken. Maar wederom stond ik een niet-zo-groene verrassing te wachten: milieuvriendelijk afdrukken is niet gebruikelijk.

Daarom dook ik weer in mijn boeken en besloot ik DuurzameDissertatie (en GreenThesis) op te richten. Met DuurzameDissertatie bied ik promovendi met een groen hart de mogelijkheid om hun proefschrift milieuvriendelijk te ontwerpen en te laten drukken. Van plasticvrije verpakkingen tot papier van landbouwafval, en van vegan inkten tot fietskoeriers, ik kan je helpen bij het vinden van een duurzame oplossing.

Elma Hogeboom - Duurzaam Designer en Owner at DuurzameDissertatie.nl

"Een kleine uitgeverij met een grote passie voor duurzaamheid"

Hightree® Sustainable Publishers

van groen proefschrift tot duurzame kunst

Hightree® Brand

Hightree® Sustainable Publishers is een onderdeel van Hightree®. Naast duurzaam ontwerp en drukken van jouw proefschrift, kun je bij Hightree® Sustainable Art Co. terecht voor duurzame kunst, zoals art prints, plastic-vrije wenskaarten en duurzame lijsten. Zo kun je bij mij terecht voor een compleet arrangement aan diensten, van het duurzaam drukken van jouw proefschrift, tot het ontwerp van jouw omslag en het duurzaam inlijsten van het origineel. Neem gerust contact op voor meer informatie en andere vragen.

Contact

Proud Member Of

Logo Bomenstichting

Onze Klanten

Wil jij ook een duurzame dissertatie?

error: All content on this website is protected by copyright. For media requests, please contact us through our contact form.